Hozzávalók:
- 150 gr fehér tönkölyliszt,
- 100 gr tk tönkölyliszt,
- 150 gr eritritol,
- 1 tk szódabikarbóna,
- 1 csomag vaníliás pudingpor (tejmentes, cukormentes),
- 3,5 dl rizstej,
- negyed citrom leve,
- 1 dl olaj (repceolajat használtam)
Az egészet összekeverem, sütőpapírral bélelt sütőformába öntöm, s 25 percig sütöm.
Én most keresztfiam szülinapjára készítettem, így tortaformában sütöttem meg és amikor elkészült a piskóta, xilites tejmentes étcsokit olvasztottam a tetejére kis liga margarinnal keverve. 2 óra alatt a hűtőben megdermedt. Fogyasztáskor még rizstejszínhabbal is meg lehet spékelni. A fiúk odáig voltak tőle, s a nem allergiás gyerekeknek is ízlett.