Miután meglepően jól sikerült a szülinapi torta és egész jó áron kapható nem rossz eper a piacon, újabb epres süteményt csináltam a napokban.
Az alap még mindig a
tej-, és tojásmentes kevert tészta:
25 dkg tönkölyliszt
10 dkg cukor + 1 cs. vaníliás cukor (ha xilittel vagy eritritollal készítjük, akkor candida diétában is ehető)
2,5 dl növényi tej (én kukoricatejet használtam)
1/2 cs. sütőpor
1 dl olaj
pár csepp citromlé a folyadékba
Összekeverem a szárazanyagokat és a folyékonyokat külön, majd elvegyítem, tűpróbáig sütöttem előmelegített sütőben. Majd főztem rá kukoricatejjel készített
vaníliás pudingot:
4 dl kukoricatej
3 ek cukor / xilit, eritritol
1 cs. főzős vaníliás pudingpor
A hideg tejjel elkevertem a cukrot és a pudingot- rugós habverővel csomómentesre keverhető gyorsan- , majd sűrűsödésig forraltam.
Rászeleteltem az epret, majd egy zacskó zselatint felforraltam 2,5 dl limonádéban és ráöntöttem az epres pudingra. Teljes kihűlés után szeleteltem.
Tej-, tojás-, szója-, gluténmentes és fehér cukor mentes ételek,... segítség a teljes nulldiétához saját tapasztalatok által, továbbá segítség a daganatos betegek étrendjének összeállításában.
"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."
Kornis Mihály
Kornis Mihály