Mindig van itthon puding, most megkívántam a puncsot is, így az is volt a polcon. Alma az alap, az de nálunk az almalé és étcsoki is. Szóval rettentő bonyolult receptet találtam ki :D
A kekszet egy folpackkal kibélelt tálba tördeltem. 2 golden almát hámozás után nagy lyukú reszelőn lereszeltem, egy fél marék mazsolát adtam hozzá, megszórtam egy púpozott evőkanál finom tönkölydarával, majd 2 dl 100%-os almalével feltettem főni. Kb fél deci almalével és egy csapott teáskanál fruktóz- xilit mixszel kikevertem még a pudingot és amikor már rotyogott az alma, beleöntöttem. Sűrűsödésig főztem, majd ráöntöttem a kekszmorzsára, ment a kamrába hűlni. Amikor megdermedt és langyosra hűlt, ráöntöttem 75g csoki és egy evőkanál főzőmargarin olvasztott keverékét, kanállal szép hullámos mintát rajzoltam bele és ment a kamrába vissza. Amikor kihűlt, kiemeltem a folpackkal és némi szerencsével egyben(!!) sikerült átvarázsolni a másik tányérra.
A krém az almától és almalétől elég édes volt szerintem és beleszámoltam a csokimázat is, mikor csak ennyi édesítőt tettem bele, de akár el is maradhat. A fruktóz- xilit mix azért van, mert magában egyiket sem szeretem, így még tudom használni, ha már egyszer megvettem :)
Lehet persze még jobban reformosítani és a puncspuding helyett a keményítőt kikapart vaníliamaggal elkeverni és nem étcsokival hanem karobbal, bár én az étcsoki áldásos hatásairól sokat olvastam :)
És a próbán átment, az itthon nem lévőknek úgy kellett eldugni egy szeletet, hogy kóstolhassák :)