Nem tudom, hogy csinálta, én azóta is csak évente egyszer főzök, így nem is emlékszem soha, hogyan is csináltam tavaly.
A héten fagyasztott parajpüréből csináltam. 3 kis fej hagymát és 1 egész fej fokhagymát aprítottam fel, pároltam meg repceolajon. Kicsit vizet és tönkölylisztet öntöttem rá, majd kevés rízstejjel higítottam és rátettem a parajkrémet. Vegamixet szórtam még rá, összeforraltam és főtt tojással ettük.
A spenótról:
A spenót ásványianyag (pl. szelén, magnézium és a króm), folsav, B- és K-vitamin összetétele kiemelkedő. Szabályozza a vérnyomást. Magas antioxidáns-tartalma és immunerősítő hatása véd egyes daganatos, illetve szív- és érrendszeri betegségekkel szemben.
Vitamintartalma serkenti a szénhidrátok, fehérjék és zsírok emésztését. Nyugtatja az idegrendszert. Karotin, lutein és zeaxantin tartalma fontos egyes szembetegségek kivédésében. Lúgosító, antibakteriális és gombaölő hatású.
Ezentúl gyakrabban főzök majd, jó fokhagymásan nagyon egészséges :)