Alaprecept
innen van, azt módosítottam.
Hozzávalók:
- 4 dl zabtej
- 2 db biotojás
- 20 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 5 dkg tejmentes margarin (én az omega 3-ban gazdag nem hidrolizált margarinnal csináltam)
- 1/2 csomag por élesztő
- 1 csipet só
- 1 evőkanál xilit
Elkészítés: margarint megolvasztjuk és a zabtejjel felforraljuk. Közben összekeverjük a lisztet, tojást, sót, xilitet, élesztőt, s robotgéppel elkeverve folyamatosan hozzáöntjük a margarinos zabtejet. Amikor alaposan elkevertük, kicsit állni hagyjuk. Addig felforrósítjuk a gofrisütőt, kicsi margarinnal kikenjük az első gofri megsütése előtt. Nekem nagy merőkanalam van, abból fél-fél kellett a gofrisütő 2 felébe. S miután régi és nem túl jó már a sütőm, nekem elég sokáig, kb 10-15 percig sült 1 adag, azaz 2 db. De érdemes 4-5 perc után kinyitni a sütőt és megkukkantani, ha aranybarna, akkor jó.
Mi házi meggylekvárral és a csokis palacsintakor is készített csokikrémmel ettük, nagyon finom volt!