Hozzávalók:
- egy közepes sütőtök fele,
- 2 bio gluténmentes, tejmentes hús vagy zöldségleves kocka,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 3 evőkanál tejmentes margarin,
- fél teáskanál gyömbér, fél tk só, bors
- 4 evőkanál kókusztejpor (vagy 1,5dl kókusztej)
A sütőtököt megsütöm, majd kikanalazom a belsejét. Nekem fél kiló lett fél sütőtök húsa kikanalazva.
A hagymát és fokhagymát apróra vágom és margarinon üvegesre pirítom, miközben sóval, borssal, gyömbérrel fűszerezem. 1 liter vizet felforralok és a 2 leveskockát felolvasztom benne.
A sütőtököt a fűszeres párolt hagymával összeöntöm, ráöntök 1-1,5 dl vizet, beleteszem a kókusztejport, és az egészet összeturmixolom. Ezután a húslevet is hozzáöntöm és az egészet még egyszer átturmixolom.
Puffasztott amaránttal, pirított tökmaggal, vagy gluténmentes pirított kenyérdarabkákkal tálalom.
Tej-, tojás-, szója-, gluténmentes és fehér cukor mentes ételek,... segítség a teljes nulldiétához saját tapasztalatok által, továbbá segítség a daganatos betegek étrendjének összeállításában.
"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."
Kornis Mihály
Kornis Mihály
2012. december 3., hétfő
Licit vége
Mindenkinek, aki felajánlással, licitálással, vagy megosztással hozzájárult a gyűjtéshez, nagyon köszönjük a munkáját/felajánlását! Tegnap éjfélkor véget ért a licit, nagyjából 120.000 forint gyűlt össze!
Ez gyönyörű karácsonyi ajándék lesz sok koraszülött/éretlen újszülött babának és családjának!
Akik a legmagasabb licitet tették bármely felajánlásra és ezzel megnyerték az adott tárgyat, erre a számlaszámra utalják az összeget:
Nagyon fontos, hogy aki utalja a pénzt, a közlemény rovatba írja be a blog nevét, és a licittárgyat! Ha ez elmarad nem tudjuk beazonosítani az utalást.
Kellemes, örömökben és egészségben gazdag ünnepeket kívánunk nektek is!
Ez gyönyörű karácsonyi ajándék lesz sok koraszülött/éretlen újszülött babának és családjának!
Akik a legmagasabb licitet tették bármely felajánlásra és ezzel megnyerték az adott tárgyat, erre a számlaszámra utalják az összeget:
Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat
11735067-20036634
Kellemes, örömökben és egészségben gazdag ünnepeket kívánunk nektek is!
2012. december 1., szombat
Koraszülött menő - Már csak 1 nap
Vasárnap 24h-ig lehet még licitálni a felajánlott tárgyakra.
A gyűjtés lényege, hogy a befolyt összeggel a Szegedi Koraszülött Mentő munkáját támogassuk,
illetve a felajánlott tárgyakkal személyesebbé tegyük a gyűjtést, és az anyagi támogatásért cserébe, valami csodás dolog is a Tiéd lehet.
Csütörtök estig 78600 Ft gyűlt össze. :)
Ennek ellenére még vannak a felajánlások között amikre nem érkezett licit.
Itt felsorolom őket, és a linkre kattintva rögtön az oldalra kerülhetsz.
Minden felajánlott tárgy kézzel készült, egyedi darab. :)
1. nyaklánc
2. óra
3. nyaklánc
4. keresztszemes technikával készült terítő
5. nyaklánc
6. puha textiljátékok és két büfikendő
7. nyaklánc
http://zabtej.blogspot.hu/2012/11/kedves-olvasoim-es-latogatoim.html
8. bagoly
http://textilbabak.blogspot.hu/2012/11/indulhat.html
8. bagoly
http://textilbabak.blogspot.hu/2012/11/indulhat.html
Nagyon köszönjük, nagyon hálásak vagyunk a segítségetekért!
Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy egy koraszülött vagy betegséggel született újszülött baba, és szülei esélyt kapjanak, hogy az otthonukba, együtt töltsék a Szentestét.
:)
Élet a krumplin túl, avagy a zöld krumplipüré (burgonyamentes, tejmentes)
Mire lehet érzékeny még egy multi-fehérjeallergiás gyerek? Hihetetlen, vagy sem, de a burgonyára.
Talán én sem hiszem, ha nem vérvétel mutatja ki, de az IgG típusú ellenanyag szintje nagyon magas a burgonyára. S természetesen miből fogyasztott a legtöbbet az utóbbi hónapokban? Igen, krumplit.
Talán épp ez az oka annak, hogy nem tolerálja már, s talán épp ezért nem tünetmentes soha... Most ki fog derülni, mert megpróbálkozok 1 hónapig a teljesen krumplimentes étrenddel. Ezentúl a zabra érzékeny, kis mértékben pedig a rizsre, mandulára, árpára. Ez utóbbi 3 az a kategória, amit hetente 2 alkalommal fogyaszthat, ahogyan a csirkemell húst, teljes kiörlésű tönkölybúzát és a tonhal konzervet is eszi jelenleg.
Tegnap óta tanakodom, hogy miket kell a krumplival kizárni az étrendünkből. Sajnos nagyon sokat. Az egyik a közkedvelt krumplipüré.
Ma körbenéztem a hűtőben, s amit találtam, abból főztem krumplipüré helyett köretet. Meglepően hasonló lett az íze, mint a burgonyapürének (természetesen a tejmentes verzióhoz hasonlítva), én ugyan megmondom, hogy ez nem az, de a gyerekek simán ették krumplipüréként. S miután ez brokkoliból és karalábéból készült, elneveztük zöld krumplipürének.
A recept kb. 4 adaghoz:
1 fej karalábé
400gr brokkoli
3 evőkanál tejmentes margarin
1 dl növényi tej
1 csipet bors
1-2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál köleskása
A karalábét apróra vágom, s a brokkolirózsákkal együtt sós vízben megfőzöm. Miután megpuhult, leöntöm róla a főzőlevet, hozzáteszem a margarint, a fokhagymát, borsot és a növényi tejet, majd botmixerrel krémesre dolgozom. Ezután annyi köleskását adok még hozzá, hogy megfelelő sűrűségű legyen, ez nekem kb. 4 evőkanálnyi volt.
Talán én sem hiszem, ha nem vérvétel mutatja ki, de az IgG típusú ellenanyag szintje nagyon magas a burgonyára. S természetesen miből fogyasztott a legtöbbet az utóbbi hónapokban? Igen, krumplit.
Talán épp ez az oka annak, hogy nem tolerálja már, s talán épp ezért nem tünetmentes soha... Most ki fog derülni, mert megpróbálkozok 1 hónapig a teljesen krumplimentes étrenddel. Ezentúl a zabra érzékeny, kis mértékben pedig a rizsre, mandulára, árpára. Ez utóbbi 3 az a kategória, amit hetente 2 alkalommal fogyaszthat, ahogyan a csirkemell húst, teljes kiörlésű tönkölybúzát és a tonhal konzervet is eszi jelenleg.
Tegnap óta tanakodom, hogy miket kell a krumplival kizárni az étrendünkből. Sajnos nagyon sokat. Az egyik a közkedvelt krumplipüré.
Ma körbenéztem a hűtőben, s amit találtam, abból főztem krumplipüré helyett köretet. Meglepően hasonló lett az íze, mint a burgonyapürének (természetesen a tejmentes verzióhoz hasonlítva), én ugyan megmondom, hogy ez nem az, de a gyerekek simán ették krumplipüréként. S miután ez brokkoliból és karalábéból készült, elneveztük zöld krumplipürének.
A recept kb. 4 adaghoz:
1 fej karalábé
400gr brokkoli
3 evőkanál tejmentes margarin
1 dl növényi tej
1 csipet bors
1-2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál köleskása
A karalábét apróra vágom, s a brokkolirózsákkal együtt sós vízben megfőzöm. Miután megpuhult, leöntöm róla a főzőlevet, hozzáteszem a margarint, a fokhagymát, borsot és a növényi tejet, majd botmixerrel krémesre dolgozom. Ezután annyi köleskását adok még hozzá, hogy megfelelő sűrűségű legyen, ez nekem kb. 4 evőkanálnyi volt.
2012. november 26., hétfő
Jótékonysági licit indul
Mától vasárnap, azaz december 2-a éjfélig lehet licitálni a felajánlott tárgyakra, mely összeget teljes egészében a Szegedi Újszülött Mentő Alapítványa kapja!
Licitálni a blogban tett megjegyzéssel lehet. A felajánlók listája ITT található, de csatlakozhattok hozzánk a Facebookon is.
Sajnos időm nem volt nagy dologgal készülni, de mindenképpen fel akartam ajánlani én is valamit, így egy horgolt mobiltartót készítettem. Kikiáltási ár 500ft.
Jó licitálást! S kérek mindenkit, hogy gondoljon a közelgő ünnepekre, milyen szép olyan ajándékot adni szeretteinknek, amivel ráadásul újszülött/koraszülött babák ellátását is segítjük!
Licitálni a blogban tett megjegyzéssel lehet. A felajánlók listája ITT található, de csatlakozhattok hozzánk a Facebookon is.
Sajnos időm nem volt nagy dologgal készülni, de mindenképpen fel akartam ajánlani én is valamit, így egy horgolt mobiltartót készítettem. Kikiáltási ár 500ft.
Jó licitálást! S kérek mindenkit, hogy gondoljon a közelgő ünnepekre, milyen szép olyan ajándékot adni szeretteinknek, amivel ráadásul újszülött/koraszülött babák ellátását is segítjük!
2012. november 23., péntek
Csokis túrótorta (tej-, tojás-, gluténmentes)
Hozzávalók egy 18cm-es kapcsos tortaformához:
Piskótához:
- 1,5 dl almalé,
- 1 evőkanál almaecet vagy citromlé,
- 60gr xilit,
- 140gr gluténmentes liszt (én Anni Panni lisztkeveréket használtam),
- 1 evőkanál Szerencsi kakaópor,
- fél csomag sütőpor,
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna,
- 1 csipet só,
- 2 evőkanál liga margarin,
- 2 evőkanál étolaj
"Túróhoz":
- 100gr köles,
- kb. 3 dl rizstej,
- kb. 30 gr xilit,
- fél citrom leve és héjja
Díszítés:
- 1 tábla Boci étcsoki (90gr),
- pár szem magozott meggy (fagyasztott vagy befőtt meggy is jó),
A kölest 3 dl rizstejbe felteszem főzni, rendszeres időközönként megkeverem, szükség esetén pótolom a folyadékot. Amikor megpuhult, belekeverem a xilitet (ízlés szerinti mennyiséget) és fél citrom levét, valamint fél citrom finomra reszelt héjját. Az egészet főzöm még 1-2 percig, majd botmixerrel kicsit átturmixolom.
Eközben az almalevet az ecettel és xilittel habosra keverem, a piskóta többi száraz összetevőjét egy másik tálban szintén elkeverem, majd az egészet összeöntöm. Belekeverem a margarint és az olajat, majd margarinnal kikent és rizsliszttel megszórt kapcsos tortaformába öntöm. 175-180 fokon kb. 20 percig sütöm.
Amíg a piskóta sül, lereszelem nagylyukú sajtreszelőn az étcsokit, ha nem magozott meggyem van otthon, kimagozom a meggyet.
Amikor a piskóta kész, kicsit hűlni hagyom, addig a kölestúró is hűl. Majd a tortaformában hagyva a piskótát, ráöntöm a kölest, elsimítom, ráöntöm a reszelt étcsokit és finoman belenyomkodom a meggyet, hogy ne guruljon le a torta tetejéről.
Az egészet hűtőbe teszem és pár órát állni hagyom. Amikor a csoki megdermedt, kiveszem a tortaformából és szelhető, fogyasztható. Jó étvágyat!
Piskótához:
- 1,5 dl almalé,
- 1 evőkanál almaecet vagy citromlé,
- 60gr xilit,
- 140gr gluténmentes liszt (én Anni Panni lisztkeveréket használtam),
- 1 evőkanál Szerencsi kakaópor,
- fél csomag sütőpor,
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna,
- 1 csipet só,
- 2 evőkanál liga margarin,
- 2 evőkanál étolaj
"Túróhoz":
- 100gr köles,
- kb. 3 dl rizstej,
- kb. 30 gr xilit,
- fél citrom leve és héjja
Díszítés:
- 1 tábla Boci étcsoki (90gr),
- pár szem magozott meggy (fagyasztott vagy befőtt meggy is jó),
A kölest 3 dl rizstejbe felteszem főzni, rendszeres időközönként megkeverem, szükség esetén pótolom a folyadékot. Amikor megpuhult, belekeverem a xilitet (ízlés szerinti mennyiséget) és fél citrom levét, valamint fél citrom finomra reszelt héjját. Az egészet főzöm még 1-2 percig, majd botmixerrel kicsit átturmixolom.
Eközben az almalevet az ecettel és xilittel habosra keverem, a piskóta többi száraz összetevőjét egy másik tálban szintén elkeverem, majd az egészet összeöntöm. Belekeverem a margarint és az olajat, majd margarinnal kikent és rizsliszttel megszórt kapcsos tortaformába öntöm. 175-180 fokon kb. 20 percig sütöm.
Amíg a piskóta sül, lereszelem nagylyukú sajtreszelőn az étcsokit, ha nem magozott meggyem van otthon, kimagozom a meggyet.
Amikor a piskóta kész, kicsit hűlni hagyom, addig a kölestúró is hűl. Majd a tortaformában hagyva a piskótát, ráöntöm a kölest, elsimítom, ráöntöm a reszelt étcsokit és finoman belenyomkodom a meggyet, hogy ne guruljon le a torta tetejéről.
Az egészet hűtőbe teszem és pár órát állni hagyom. Amikor a csoki megdermedt, kiveszem a tortaformából és szelhető, fogyasztható. Jó étvágyat!
-
2012. november 22., csütörtök
Karfiol krémleves (gluténmentes, tejmentes)
Hozzávalók 4 főre:
- negyed kiló karfiol,
- 2 dl rizstejszín,
- 1 bio gluténmentes húsleves kocka,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 csomag (20dkg) natúr vagy mozarella ízű Viofast növényi sajt
A karfiolt megpárolom (így a rákellenes tulajdonsága megmarad), a rizstejszínhez fokhagymanyomóval hozzáadom a fokhagymát és a leveskockát, az egészet átforralom. A karfiollal és annyi párolólével együtt leturmixolom, hogy krémes állagú de megfelelően híg levest kapjak. Lereszelem a növényi sajtot és azzal tálalom.
- negyed kiló karfiol,
- 2 dl rizstejszín,
- 1 bio gluténmentes húsleves kocka,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 csomag (20dkg) natúr vagy mozarella ízű Viofast növényi sajt
A karfiolt megpárolom (így a rákellenes tulajdonsága megmarad), a rizstejszínhez fokhagymanyomóval hozzáadom a fokhagymát és a leveskockát, az egészet átforralom. A karfiollal és annyi párolólével együtt leturmixolom, hogy krémes állagú de megfelelően híg levest kapjak. Lereszelem a növényi sajtot és azzal tálalom.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)