Barátnőmtől kaptam meg EZEN recept módosítását, tehát zab- és gluténmentes változatát.
Hozzávalók:
- 3 közepes banán,
- 60 gr puffasztott quinoa,
- 1 tk útifű maghéj,
- pici olaj (kókuszolajat használtunk barátnőmmel),
- Plamil étcsoki (vagy más mentes étcsoki) darabok (ízlés szerinti mennyiség)
A banánokat villával alaposan összenyomkodjuk, majd a masszába szórjuk a puffasztott quinoát, útifű maghéjat és csokit. Kicsi olajat hozzáadunk, én spriccelős üvegből 3-4 spriccel adtam hozzá. Összegyúrjuk és kis golyókat formázunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk és kilapítunk. Légkeveréses sütőben 175 fokon 15 percig sütöttük. Finom puha sütemény lesz belőle, épp gyerekkezekbe való.