Oldalak

2014. október 5., vasárnap

Csokidarabos keksz fruktóz malabszorpcióban (glutén-, tej-, tojásmentes)

Nagyobb fiam a rizsre és a tápiókára is érzékeny, így a maradék gluténmentes lisztek felhasználásával készült a keksz:

- 80 gr hajdinaliszt,
- 20 gr kukoricaliszt,
- 70 gr burgonyakeményítő,
- 40 gr szőlőcukor vagy xilit,
- fél tk szódabikarbóna,
- fél tk útifű maghéj,
- 1 ek kókuszolaj,
- 1 dl híg kókusztej (én kakaós kókusztejből készítettem),
- fél tábla xilites Plamil étcsokoládé apróra törve

A tészta száraz hozzávalóit összekeverem, majd a nedveseket is hozzáadom, végül a csokidarabokat is belegyúrom. Fél centi vastagra nyújtom és tetszőleges mintával kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem és 15 perc alatt 180-200 fokon készre sütöm.
Sütés előtt:
 Sütés után: