Oldalak

2014. augusztus 6., szerda

Gyors, egyszerű hajdina palacsinta (gluténmentes, tej-, tojásmentes)

Rizsmentes receptet kerestem, mert Danim rosszul tolerálja a rizst. Meglepően finom, jól süthető gyorsan készíthető tésztát sikerült kikísérleteznem.

Hozzávalók úgy 6 db-hoz:
- 100 gr hajdinaliszt,
- 70 gr tápióka- vagy burgonyakeményítő,
- 1 tk útifű maghéj,
- 1 tk xilit,
- 3 dl folyadék (nálam 1 dl kókusztej és 2 dl buborékos víz)

Csomómentesre elkeverem a hozzávalókat és kis olajjal kikent palacsintasütőben megsütöm. Keményebb tészta jól fordítható, nem tapad le, 5 perc alatt megpuhul sütés után. Enyhén érezni a hajdina ízét benne, egyáltalán nem zavaró az édes töltelékhez. Mi meggyes - csokis palacsintának ettük tegnap, ma sósan fokhagymás citromos kókuszkrémmel, Veganic reszelt növényi sajttal és sonkával fogyasztottuk. Édesen és sósan is nagyon finom volt.