Nagyon szeretjük a pufi palacsintát, de nekem a gluténnal is problémáim vannak. Így ma kipróbáltam, hogy tudnám rizslisztből elkészíteni. Sikerült. Kicsit tömörebb, mint a tönkölyből készült, de kakaóval és tejmentes vaníliapudinggal ugyanolyan finom volt!
Hozzávalók 1 adaghoz (4 személyre):
- 1 bögre rizsliszt (nálam fele barna rizsliszt),
- 2 bögre citromos víz (1 citrom levét facsartam bele),
- 2 tk keményítő (kukorica vagy burgonyakeményítő),
- 2 tk útifű maghéj,
- 2 tk xilit,
- 1 csapott tk szódabikarbóna
A száraz hozzávalókat összekeverem, s folyamatosan hozzáadom a citromos vizet, hogy csomómentes legyen. Kis olajjal kikent serpenyőbe evőkanállal adagolom, közepes lángon sütöm. Én kukoricakeményítővel készítettem, ettől lett ilyen sárga színe :)