A sütőtökös piskótát csináltam meg meggyel és Boci étcsokival, nagyon finom lett!
Hozzávalók:
- 250 gr sütőtökpüré (sült tök kikanalazott és leturmixolt húsa),
- 160gr kölesliszt,
- 50ml meleg vízben elkeverve 6 teáskanál burgonyakeményítő vagy tojáspótló por,
- 50gr Liga margarin,
- 70 gr xilit,
- kb. fél csomag sütőpor,
- őrölt fahéj,
- 1 tábla Boci étcsoki,
- fél üveg befőtt meggy
A margarint a xilittel, a burgonyakeményítőt a langyos vízzel összekeverem, majd minden hozzávalót összeöntök. A Boci étcsokit apróra vágom (fél kockákra), a meggyel együtt belekeverem a tésztába, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és tűpróbáig sütöm.
Melegen még kicsit lágy a tésztája, de ha kihűlt akkor szépen szelhető, mégis puha finomság lesz!