"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2011. június 29., szerda

Készülődés

Jelenleg azért nem írok, mert a szakirodalom lényeges elemeit már megírtam, s most éppen a következő nagybevásárlásra készülök. Várom a fizetést, hogy megvehessek minden olyan alapanyagot, amikre szükségünk van. Próbálok összeállítani olyan étrendet, amivel Daninak a naponta fogyasztandó mennyiségek felét (tekintve, hogy csak 4 éves, s nem felnőtt) tudom biztosítani heti bontásban. Azaz úgy képzelem, hogy nyilván nem fog egy ekkora gyerek egy nap alatt enni mindenből, amit javasolnak, azaz ha heti 3x kap karfiolt, akkor az 1 hétre javasolt karfiol mennyiséget szeretném 3 nap alatt megetetni vele. Még nem tudom, hogy fog menni, de be fogok számolni mindenről.

2011. június 24., péntek

Savanyúkáposztás egytálétel

Hozzávalók 4 személyre:

1/2 kg savanyúkáposzta
20 dkg árpa
1 fej vöröshagyma,
1 paprika,
1 paradicsom
1 evőkanál olaj
só bors, köménymag, pirospaprika, vegamix,
víz



Elkészítés:
Készítek egy pörköltalapot, mikor a hagymák, paprika, paradicsom picit puhább, nekiesek bormixerrel. Ez kihagyható, de mint már említettem, Robin nem hajlandó a hagymát megenni ha látható. Nem az ízével, hanem az állagával van baja, így turmixolok, mert a hagyma amúgy egészséges.
Belerakom az árpát, pici vízzel felöntöm, és lassú tűzön párolom. mikor az árpa félig megfőtt, hozzáadom az alaposan kimosott savanyúkáposztát, és együtt készre főzöm. A levét elfővi, ill. az árpa felszívja, így egytálétel lesz belőle.

Ízesíthető füstaromával, a füstölt íz érdekében:)

2011. június 22., szerda

Egyéb rákellenes vegyületekben gazdag táplálékok

Tengeri algák, articsóka, padlizsán, avokádó, bazsalikom, rozmaring, bordáskel, kapor, zeller, cseresznye, szegfűszeg, spenót, édeskömény, ánizs, koriander, gyömbér, fejes saláta, lencse, lucerna, mangó, árpa, grépfrút, petrezselyem, erős paprika, körte, alma, fafülgomba, búzakorpa, fekete tea, kakukkfű.

Ezekben rengeteg a fűszernövény, úgyhogy bátran alkalmazzuk őket főzés során! A többi javasolt ételt pedig ízlés szerint, de minél gyakrabban fogyasszuk!

Daganatellenes táplálékok ajánlott napi adagja

Egyik legnagyobb gondot az jelentette nekem, hogy miből mennyit adjak a gyermekemnek. Mindenhol olvashatom, hogy melyik zöldség vagy gyümölcs ajánlott neki, de elég, ha egy levest úgy készítek el, hogy vágok bele hagymát, vagy annál azért többre van szükség?
Nagyon örültem, hogy az egyik általam ajánlott könyvben találtam egy táblázatot. Ez egy felnőttnek szánt mennyiség, de kiindulási alapnak nagyon jó! Bemásolom, hogy másoknak is segítsen:

1 csésze = 3dl (Ami egy sorban van írva, ott az egyikből kell enni az adott mennyiséget naponta)

Napi fél csészével fogyasszunk:

Kelbimbó
Brokkoli, karfiol, káposzta
Vörös- és gyöngyhagyma
Spenót, zsázsa
Szója
Érett áfonya, málna
Tőzegáfonya (szárított)
Szőlő
Citrusok préselt leve

Napi 1 evőkanállal fogyasszunk:

Frissen őrölt lenmag
Paradicsom(püré)

Ezentúl napi 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál kurkuma, fél teáskanál feketebors, 1 pohár vörösbor, 40gr 70%-os étcsokoládé, 3 pohár zöld tea javasolt.

Édesburgonyáról

Én még nem igazán találkoztam vele, így gondoltam, ha másnak is gondot okoz, hogyan és mit lehet belőle készíteni, akkor itt olvashat róla:
http://www.hazipatika.com/topics/zoldseg_gyumolcs/articles/Edesburgonya_nem_az_aminek_latszik?aid=20090527154346

2011. június 21., kedd

Az onkológus figyelmeztet

Dénes Ottónál találtam egy nagyon érdekes cikket a rákról. Érdemes elolvasni.

http://etelreformer.blogspot.com/2011/06/onkologus-figyelmeztetes.html

Viták az olivaolajról

Évi hívta fel rá a figyelmemet, hogy vannak olyan információk, amik szerint az olivaolajat sütésre használni nem javasolt, mert a hő hatására rákkeltő anyagok szabadulnak fel belőle. Próbáltam utána nézni, de az interneten elég megoszló információkat találtam ez ügyben. Javasolom, hogy biztonságunk érdekében az olivaolajat inkább csak hidegen használjuk, sütéshez-főzéshez pedig inkább repce-, vagy lenmagolajat vegyünk.