"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2015. június 7., vasárnap

Gluténmentes keksz rizs és kukoricamentesen is

Danimnak készítettem, hogy ehessen kekszet. Nagyon jól sikerült.

Az alap recept:
- 60 gr hajdinaliszt,
- 30 gr gesztenyeliszt,
- 10 gr amarántliszt,
- 60 gr burgonyakeményítő,
- 50 gr eritritol,
- 20 gr kókuszreszelék,
- fél tk sütőpor,
- 110gr olvasztott margarin (tej-, szójamentes)

Ugyanezt megcsináltam kakaósan is, akkor annyiban módosul, hogy csak 40gr eritritol kerül a tésztába és 30 gr kakaópor (én Alnatura enyhén cukrozott kakaót használtam).

A száraz hozzávalókat elkevertem és hozzádolgoztam az olvasztott margarint. Gm lisztezett felületen kb 1 cm vastagra nyújtottam és kiszaggattam. Nehéz vele dolgozni, könnyen törik a tészta, de ez ne vegye el senki kedvét, mert így lesz tökéletes ropogós keksz állaga a tésztának. 
180 fokon szűk 20 percig sütöttem, kihűlésig állni hagytam. Miután kihűlt lezárt fémdobozba tettem, így még ma is tökéletes (holnapra már nem marad). :)
Fázisfotók:

 Natúr keksz:
 Kakaós: