"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2012. május 28., hétfő

Tej-, tojás- és gluténmentes meggyes muffin

Mostanában muffin sütésbe szerettem bele, mert annyi féle módon el lehet készíteni még ebből a kevés alapanyagból is, gyors, könnyű és finom. A nagyobb fiam imádja, s néha még Marcipán is eszik belőle :)

Most tej-tojás-szója-búzamentes meggyes muffint sütöttem. Eddig ez ízlett nekem a legjobban.
A recept ugyanaz, mint a karobos muffinnál, csak karob por nélkül és meggyel.
12 db-hoz hozzávalók:
150gr rizsliszt
150gr tejmentes margarin
100gr cukor (nádcukor-xilit vegyesen)
2 tojásnak megfelelő tojáspótló por
3 evőkanál meggylekvár
fél csomag sütőpor
fél konzerv meggybefőtt (egészségesebb lenne sima meggyel, de még nincs szezonja)

Az egészet összekeverem, a végén belekeverem a lecsöpögtetett meggyet, kiadagolom a muffinpapírral bélelt formákba és kb. 20 percig sütöm 175fokon.